Radio 2

Nederlandse jongeren zetten hotel in Knokke-Heist op stelten: "Flessen handgel leeggespoten en telefoon uit de lift getrokken"

Zo'n 20 Nederlandse jongeren hebben dit weekend een hotel in Knokke-Heist op stelten gezet. De schade was groot, net als de ontevredenheid bij het gemeentebestuur. “Oudere Nederlanders schamen zich voor hun landgenoten”, zegt de schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen).

Een Nederlandse grootmoeder had haar volledige familie verzameld in Knokke-Heist om haar verjaardagsfeest te vieren. Een deel van de familie, zo'n 20 jongeren, hebben op vrijdagavond een stapje in de wereld gezet. Na het sluitingsuur van de cafés zorgden de dronken jongeren voor problemen in het hotel waar ze verbleven.

Verdelers van alcoholgel werden leeggespoten en er werd een telefoon losgerukt uit de lift. Ook passanten en andere gasten deelden in de braspartij met scheldtirades en geklop op de deuren van de kamers. De groep werd na een vurige discussie uit de zaak gezet. Om geen reputatieschade op te lopen, wil de uitbater niet reageren.

Beschaamd

"De grootmoeder van de familie heeft alle schade vergoed", zegt de schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen). Zijn dienst kreeg een klacht binnen. "De problemen met Nederlandse jongeren blijven inderdaad aanhouden. We proberen nochtans kort op de bal te spelen, maar veel kunnen we eigenlijk niet doen. Ik kreeg al verschillende brieven en mails van oudere Nederlanders die zich schamen om het gedrag van hun landgenoten."

Begin juli ook al problemen

Begin juli was het dagenlang onrustig in de uitgaansbuurt van Knokke-Heist. Vooral Nederlandse jongeren weigerden naar huis te gaan en zochten toen de confrontatie op met de politie. Dat probleem is intussen grotendeels opgelost."

Meest gelezen