©Leen Wouters

Psychiater Dirk De wachter over kleinere bubbels: "De wisselende bubbels van 15 hebben voor grote chaos gezorgd"

In Antwerpen zal je een vaste bubbel van 10 mensen per gezin moeten kiezen voor de volgende 4 weken. Dat valt voor veel mensen mentaal heel zwaar. Psychiater Dirk De Wachter vindt dat een vaste bubbel ook een stukje zekerheid geeft.

Voor de verkleining van de bubbels in Antwerpen, mocht je 15 mensen per gezinslid zien. Dat hoefden ook niet elke week dezelfde personen te zijn.  "De wisselende bubbels van 15 mensen hebben voor grote chaos gezorgd", zegt psychiater Dirk De Wachter aan Radio 2 Antwerpen. "10 mensen per gezin voor enkele weken zorgt voor meer duidelijkheid."

Te enthousiast en te snel

Volgens De Wachter is er door de bubbels van 15 ook heel wat misgelopen. "Ze hebben ons te enthousiast en te snel vrijheid gegeven. De nieuwe maatregel gaat ons rust geven. Hopelijk blijft die bubbel van 10 nu behouden", voegt hij toe.

Laat de mensen die je heel graag ziet nog even wachten

Dirk De Wachter

Veel mensen weten nog niet hoe ze die bubbel gaan samenstellen. "De mensen die je heel graag ziet, kunnen nog even wachten. Zij vertrouwen jou en kunnen er nog wel even tegen. Spreek dus vooral af met de mensen die alleen zijn of met mensen die je echt nodig hebben", raadt De Wachter aan.

Het lijstje van De Wachter

Ook Dirk De Wachter is van Antwerpen en zal dus 10 personen moeten kiezen. "Ik weet al wie op mijn lijstje staat. "Mijn kinderen en schoonkinderen krijgen prioriteit. Daarna zie ik wel wie ik daar nog bij kan betrekken", zegt hij. "Koester de 10 mensen die je mag zien. Maak gebruik van de mogelijkheden en wind je niet op over de dingen die nog niet mogen", klinkt het.

Meest gelezen