Skater dient klacht in tegen agent die hem klap in het gezicht gaf

De man die dit weekend in een skatepark in Roeselare geslagen is door een agent heeft een klacht voor slagen en verwondingen ingediend tegen de politie. Op beelden is te zien hoe een agent pepperspray spuit en een klap geeft in het gezicht van de 39-jarige man uit Tielt.

De man was aan het skaten, maar weigerde een mondmasker te dragen. Het dragen van een mondmasker is sinds zaterdag verplicht binnen het gebied van de kleine ring in Roeselare. Hij weigerde ook zijn identiteitskaart te tonen en begon de agent uit te schelden en uit te dagen. In een filmpje is te zien hoe de agent hem een klap geeft en hem tegen de grond werkt. De skater dient nu een klacht in voor slagen en verwondingen. 

Zowel de skater, als de agent riskeren een straf. Het parket voert naar beide partijen onderzoek. "We hebben geen klacht nodig van de politieagent tegen de skater om een onderzoek te starten", zegt Vincent Remy van het parket in Kortrijk. "De klacht van de skater zal sowieso aan het dossier toegevoegd worden. Maar wij hebben zelf ook een dossier aangelegd voor smaad en weerspannigheid ten opzichte van die politieagent. Ook al heeft hij geen klacht ingediend tegen de skater."

Respect

"Respect is de sleutel tot alles", zegt de burgemeester van Roeselare, Kris Declercq (CD&V). "Het is belangrijk om opnieuw respect te hebben voor de handhavers, de regels en de medemens. Geweld en het niet volgen van de regels valt nooit goed te keuren. Met schelden en slaan zullen we er niet geraken. Het coronavirus mag niet leiden tot dergelijke kortsluitingen in onze samenleving."

Meest gelezen