#Vranckxvlogt: Economische catastrofe in de Champagnestreek, "100 miljoen flessen raken niet verkocht"

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx trekt niet naar Syrië of Irak, maar blijft deze zomer in Europa voor een nieuwe Canvas-reeks, "Een zomer als geen andere". Samen met zijn ploeg reist hij met twee campers door Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië, op zoek naar verhalen over hoe het coronavirus in deze gebieden haar sporen zal nalaten. Hij neemt tijdens deze reis ook zelf de camera in handen en vlogt enkele van zijn tussenstops. In het zwaar getroffen noordoosten van Frankrijk stopt Vranckx in de Champagnestreek, waar de verkoop van champagne door het coronavirus is gekelderd.

Bekijk hieronder de vlog over het bezoek van Rudi aan de Champagnestreek:

Videospeler inladen...

De champagnesector schat dat er dit jaar 100 miljoen flessen minder verkocht zullen worden. Dat is een derde van de totale verkoop in normale omstandigheden. “Een catastrofe,” zegt Julien Duval-Leroy, adjunct-algemeendirecteur van champagnehuis Duval-Leroy. “Zelfs nu de productie weer is opgestart met extra veiligheidsmaatregelen, blijft de vraag naar champagne laag. En wat niet verkocht is, is verloren. Je kan het niet inhalen.”

De driedelige documentaire "Een zomer als geen andere" wordt eind september uitgezonden op Canvas. Je kan de reis van Rudi Vranckx en zijn team nu al volgen op VRT NWS. 

Meest gelezen