ALL RIGHTS RESERVED

73ste editie van Druivenfestival in Hoeilaart gaat niet door: “Gezondheid van de bevolking is nu belangrijker”

Voor het eerst in 73 jaar gaat het Druivenfestival in Hoeilaart niet door. Door het stijgend aantal coronabesmettingen kan er niet gefeest worden op een veilige manier. “De gezondheid van de bevolking is nu belangrijker”, aldus burgemeester Tim Vandenput. 

Door de coronacrisis waren de organisatoren van het Druivenfestival al langer op zoek naar alternatieven om het jaarlijkse feest in september te kunnen laten doorgaan.  “Maar door de stijgende coronacijfers en de strengere maatregelen die de veiligheidsraad gisteren getroffen heeft, is het gewoonweg niet meer mogelijk om het festival op een veilige manier te organiseren”, vertelt burgemeester Tim Vandenput (Open Vld). “De gezondheid van onze bevolking, verenigingen en handelaars primeert op dit moment.”

Pijnlijke beslissing

De beslissing om het Hoeilaartse Druivenfestival volledig te schrappen, kwam hard aan bij het organiserende comité. “Het was een moeilijke beslissing, maar de enige juiste”, zegt Vandenput. “De mensen van de organisatie zijn ook realistisch. Ze weten dat het met de verstrengde maatregelen niet haalbaar is om het festival te laten doorgaan. Het is evident dat we nu solidair zijn en het coronavirus voor een tweede maal bedwingen.”

Niet voor niets

 Er was al veel werk gestoken in het alternatieve Druivenfestival, maar dat werk is geen verloren moeite geweest volgens burgemeester Tim Vandenput. “Ik denk dat er veel elementen geïntegreerd kunnen worden in de editie die volgend jaar hopelijk wel kan plaatsvinden.” De organisatie bekijkt bovendien nog hoe ze de streekproducten zoals de tafeldruif en de kaastaart op een andere manier in de kijker kan zetten. 

Meest gelezen