Foto: Fed. Politie

Een van de grootste bossen van Vlaanderen wordt uitgekamd in zoektocht naar 77-jarige man

Eddy Timmermans (77) verdween gisterennamiddag uit het woonzorgcentrum “Annuntiaten” in Heverlee. Familie, vrienden en vrijwilligers hebben zoekacties opgezet en ook de politie en de Cel Vermiste Personen zetten helikopters en speurhonden in om op zoek te gaan naar de man. Maar voorlopig ontbreekt nog elk spoor van hem.

De man werd gisteren het laatst gezien rond 14 uur. Toen vertrok hij te voet aan het woonzorgcentrum vlakbij het Heilig Hartinstituut Heverlee. “Mijn vader is ongeveer 1 meter 75 lang en mager gebouwd. Hij heeft kort grijs haar en draagt een bril”, vertelt dochter Katrien Timmerman. "Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een blauwe trui, een beige broek en beige schoenen. Ook had hij een blauwe jas aan.”

Grootste loofbos van Vlaanderen

De zoektocht naar de 77-jarige Eddy Timmermans is niet eenvoudig aangezien het rusthuis vlakbij Heverleebos, Meerdaalwoud en Egenhovenbos ligt, samen vormen die bossen het grootste gemengde loofbos in Vlaanderen, 2050 ha groot.   

Verwarde indruk

“Hij heeft periodes dat hij erg verward is. Daardoor is de kans groot dat hij zelf zijn weg niet vindt”, zegt dochter Katrien. “Mijn vader zou tegen iemand gezegd hebben dat hij op weg was naar zijn huis in Oud-Heverlee waar hij vroeger woonde. Daarvoor zou hij de Waversebaan moeten volgen of door het bos. Het is een omgeving die hij vroeger heel goed kende, maar nu is hij soms erg verward waardoor we niet weten in welke staat hij is.”

Zoektocht

Familieleden, vrienden en vrijwilligers hebben al de hele avond en nacht gezocht naar de vermiste man. Ook de politie en de Cel Vermiste Personen werden ingeschakeld. “We hadden een oproep gedaan in een Facebookgroep over Oud-Heverlee. Onmiddellijk schoten de mensen die de omgeving goed kennen ons te hulp”, aldus Katrien Timmermans. “Die zoektocht heeft helaas nog niets opgeleverd. Vandaag starten we dus opnieuw met de zoekacties. Er is ook iemand die met een kajak de Dijle gaat afvaren, want de kans bestaat dat mijn vader in de rivier is gesukkeld.”

Oproep

Iedereen die Eddy Timmermans heeft gezien of weet waar hij verblijft, kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300. Iedereen die mee wil zoeken kan zich ook aansluiten bij een WhatsAppgroep. “Via Facebook kunnen mensen mij een persoonlijk bericht sturen en dan voeg ik ze toe aan de groep”, aldus Katrien Timmerman.

Tip uit Tremelo

Ondertussen is er ook een tip binnen gekomen over een verwarde persoon in Tremelo. "Een aantal mensen zijn meteen naar Tremelo vertrokken om daar foto's uit te delen," vertelt dochter Katrien. Zij roept iedereen in en rond Tremelo op om het opsporingsbericht zoveel mogelijk te delen.

Meest gelezen