Dieter Dewulf Photography

Toerisme aan de kust verwacht weinig negatieve gevolgen van strengere coronamaatregelen

De verstrengde coronamaatregelen zullen weinig impact hebben op het kusttoerisme. Dat blijkt uit een rondvraag van het West-Vlaams toerismebedrijf Westtoer. "Zowel de sector van vakantiewoningen als de hotelsector verwachten weinig problemen. En het dagtoerisme zal deze week zelfs floreren", klinkt het.

De coronamaatregelen zijn strikter geworden en de sociale bubbels zijn verkleind, maar toch verwacht Westtoer dat het kusttoerisme dat nauwelijks zal voelen. "We hebben met Westtoer een rondvraag gedaan en we verwachten dat de nieuwe maatregelen maar een beperkte impact zullen hebben op het kusttoerisme. Een uitstap naar de kust is en blijft vooral een familiegebeuren. Als je in je gezinsbubbel blijft, is er natuurlijk geen probleem", legt voorzitter Sabien Lahaye-Battheu uit.

Vakantiewoningen en hotels

De sector van vakantiewoningen geeft aan dat ze geen problemen verwachten. Lahaye-Battheu: "De boekingen lopen goed en er zijn weinig annulaties. Alleen de vakantiewoningen die focussen op grote groepen kunnen in de problemen komen. Maar dat gaan we heel goed opvolgen, van dag tot dag. Mocht het nodig zijn, gaan we hen zeker begeleiden in het ontvangen van kleinere groepen en daar ook reclame voor maken. Maar over het algemeen valt het heel goed mee voor de vakantiewoningen."

Alleen de grote vakantiewoningen kunnen in de problemen komen, maar we gaan hen helpen

Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van Westtoer

Bij de hotelsector ligt het anders. Enerzijds zijn er annulaties binnengekomen, anderzijds gebeuren ook heel veel last-minute boekingen. "Maar normaal gezien zal het ene het andere wel compenseren", weet de voorzitter. 

Dagtoerisme

Wat de dagtoeristen betreft, is Westtoer heel optimistisch. "Grote groepen kunnen niet meer naar de kust afzakken, dat staat vast. Er zal dus wel een zekere impact zijn. Maar de mensen voelen zich veiliger door de strengere maatregelen en het gaat ook heel mooi weer worden vanaf vrijdag. Wij verwachten heel veel kleine familiebubbels te mogen ontvangen aan zee", concludeert Sabien Lahaye-Battheu.

Heb jij ook plannen om naar de kust te gaan? Bekijk dan zeker op voorhand hoe druk het is via de online druktebarometer van Westtoer

Meest gelezen