Den Azalee breidt uit na massale schenkingen “500 ton meer dan vorig jaar”

Den Azalee, de vzw die onder andere drie kringloopwinkels beheert in Sint-Niklaas, Temse en Sint-Gillis-Waas, heeft een succesjaar achter de rug. Zoveel succes zelfs dat de vzw geen plaats heeft om alle goederen op te slaan.  Daarom kopen ze drie extra opslagruimtes in de Nobels-Peelmanstraat in Sint-Niklaas. 

Den Azalee heeft vorig jaar meer dan 3.300 ton goederen en textiel verzameld, een stijging met 500 ton. ‘Vijfentwintig jaar geleden gingen we bescheiden van start”, begint voorzitter Sofie Heirman te vertellen. “Vandaag zijn we een begrip en lijkt het een groot succesverhaal, maar we staan voor enorme uitdagingen”, zegt Heirman. Omdat zoveel Waaslanders massaal blijven schenken kan Den Azalee de stroom van goederen niet snel genoeg verwerken. Daarom koopt de organisatie drie extra panden in de Nobels-Peelmanstraat, vlak naast hun bestaande gebouwen. Momenteel wordt al een loods gehuurd om een deel van de goederen op te slaan. Vanaf volgend jaar zouden de nieuwe panden klaar zijn om gebruikt te worden.

Automatisering

Niet alleen zullen er extra ruimtes aangekocht worden, Den Azalee zet ook in op automatisering. Zo wordt er geïnvesteerd in een automatische sorteerband. Prijskaartje: 130.000 euro, waarvan de helft gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid. “Het biedt ons de mogelijkheid om snel te kunnen uitbreiden en meteen meer goederen te sorteren en te stockeren”, zegt voorzitter Heirman. “Het is belangrijk dat werknemers in goede omstandigheden kunnen werken, zonder verlies van rendement en mogelijk zelfs met een groei aan jobs”, besluit Sofie Heirman. Meer dan 430 mensen werken in Den Azalee.

kasto80

Meest gelezen