Directeur Fakkelteater Antwerpen: "Maatregelen zijn een grote teleurstelling"

Sam Verhoeven, de directeur van het Fakkelteater , is teleurgesteld over de strenge coronamaatregelen in Antwerpen. Half augustus zouden ze heropstarten met kleine producties voor een beperkt publiek, maar dat gaat nu dus niet door omdat alle evenementen alvast voor 4 weken geschrapt zijn. "Ik denk niet dat ik de enige in de cultuursector ben die zich alweer geviseerd voelt", getuigt Verhoeven in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen.

Het Antwerps Fakkeltheater had zich geëngageerd om vanaf half augustus haar zalen gratis open te stellen voor professionele gezelschappen en artiesten, maar dat project dreigt nu in het water te vallen. "Met alle begrip voor de maatregelen die moeten genomen worden", zegt directeur Sam Verhoeven, "maar het is alwéér de culturele sector die geviseerd wordt terwijl winkels, horeca en pretparken openblijven en mensen op vakantie kunnen blijven gaan. Dat geeft een wrange nasmaak." 

Bang hartje

Op de vraag hoe Verhoeven naar de nabije toekomst kijkt, kan hij het niet laten even schamper te lachen. "Zoals we dat al heel de tijd doen, he, met een bang hartje dus. Het begint nu allemaal wel heel lang te duren en de situatie wordt nijpend voor alle artiesten."
Volgens Sam Verhoeven is er dringend perspectief nodig voor de sector. Binnenkort is die bijna een half jaar gesloten.

Het mes snijdt aan twee kanten. Na 5 maanden stilliggen is er niet alleen de drang om weer te spelen, maar ook de drang om weer geld te verdienen

Volgens Verhoeven kan een theaterbezoek perfect veilig en coronaproof verlopen. "Er liggen preventieplannen en draaiboeken klaar", legt hij uit. "We hebben heel wat euro's geïnvesteerd voor desinfectie en een goeie signalisatie in en rond onze zalen. In principe zijn we er volledig op voorbereid en klaar voor.

Meest gelezen