Drie Belgische bergbeklimmers naar ziekenhuis gebracht na val in kloof op de Mont Blanc

Drie Belgische bergbeklimmers zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in een kloof gevallen waren op de Mont Blanc. Dat melden de Italiaanse reddingsdiensten. De drie werden intussen naar een lokaal ziekenhuis overgebracht.

Het ongeluk gebeurde langs de Italiaanse zijde van de Mont Blanc, op zo’n 3.300 meter hoogte. In de omgeving van de Gonella-berghut vielen Belgische alpinisten volgens de Italiaanse reddingsdiensten in een kloof. 

De Italiaanse reddingsdiensten, die melden dat de drie Belgische mannen respectievelijk 53, 37 en 25 jaar oud zijn, konden de alpinisten uit hun hachelijke situatie redden. Ze werden met onderkoelingsverschijnselen en verwondingen overgebracht naar een lokaal ziekenhuis.

Meest gelezen