Verstrenging is ramp voor uitbaters feestzalen: "De ene annulatie na de andere"

Voor de feestzalen is het voorlopig over en uit. Wie trouwt mag vanaf morgen nog 10 gasten uitnodigen voor een receptie. Dat is een ramp voor de uitbaters van feestzalen. "Net na de Nationale Veiligheidsraad kwam de ene na de ander annulatie binnen", zegt Annelies Rullens van feestzaal 't Of in Wingene.

Een trouwreceptie of een babyborrel organiseren voor 10 gasten: weinig mensen staan ervoor te springen. Dat hebben ze bij feestzaal 't Of in Wingene onmiddellijk na de Nationale Veiligheidraad gemerkt. "We kregen telefoontjes en mails van klanten die hun feest wilden annuleren", zegt uitbaatster Annelies. "Ik begrijp hen ook wel, maar voor ons wordt het natuurlijk steeds moeilijker.

"In augustus hadden we nog enkele feesten en evenementen gepland", zegt ze. "Zoals de bekerfinale op groot scherm uitzenden en wat kleinschalige trouwfeesten. Maar alles is geannuleerd. De meesten proberen hun feest nu te verzetten naar volgend jaar, maar er zijn ook maar 52 weken in een jaar, natuurlijk. De agenda voor volgend jaar zat bij ons al redelijk vol. Het wordt dus niet gemakkelijk om alles door te schuiven naar 2021."

Veiligheid gaat voor alles

"Ik begrijp ook de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad volledig", vertelt Annelies. "Veiligheid gaat voor alles natuurlijk. Maar het is wel moeilijk om te horen dat sommige andere dingen wel nog kunnen doorgaan, zoals pop-upbars. Daar mogen ze tot 100 mensen buiten ontvangen. Bij ons mag dat niet, omdat het onder de privéfeesten valt. Ja, dat maakt het lastig. Maar we moeten erdoor."

Meest gelezen