Gust Feyen

Hasselaar zat 5 maanden vast in Nieuw-Zeeland: "Maar we waren beter daar gebleven"

Gust Feyen uit Hasselt zat 5 maanden vast in Nieuw-Zeeland. Zijn dochter woont en werkt daar en samen met zijn vrouw zou hij haar een bezoekje brengen. Maar door corona werden enkele weken Nieuw-Zeeland al snel enkele maanden. Sinds afgelopen weekend is het koppel eindelijk weer thuis. "Maar als we vroeger geweten hadden hoe de toestand hier in België zou zijn, dan waren we zeker nog langer gebleven", zegt Gust Feyen op Radio 2 Limburg. 

Gust Feyen en zijn vrouw overwinteren al enkele jaren in Thailand. Sinds vorig jaar koppelen ze daar ook een bezoek aan Nieuw-Zeeland aan vast, omdat hun dochter daar nu woont en werkt. "Na een maand Thailand gingen we in februari normaal naar Nieuw-Zeeland, tot eind maart", vertelt Feyen in "Start Je Dag". "Maar toen begon al die miserie met corona en de lockdown. Daarom moesten we langer blijven."

Hun eerste vlucht naar België werd eind maart geannuleerd. "Daarna hebben we opnieuw een vlucht geboekt, voor 6 juli. Maar na drie dagen werd ook die vlucht geannuleerd. We zijn toen naar een reisbureau gegaan. Zij hebben een vlucht geboekt, voor afgelopen zaterdag, en die is gelukkig wel kunnen doorgaan."

Overdag gingen mijn dochter en haar vriend werken. Wij deden dan het huishouden en zorgden voor het eten
Gust Feyen

Nochtans had het Limburgse koppel het best naar hun zin in Nieuw-Zeeland. "We mochten zelfs twee weken gratis logeren in het vakantiehuis van een klant van onze dochter", zegt Feyen. "Overdag gingen mijn dochter en haar vriend werken. Wij deden dan het huishouden en zorgden voor het eten. Of we gingen wandelen. Dat klikte dus wonderwel heel goed."

In Nieuw-Zeeland was er geen sprake meer van coronamaatregelen. Het voelt dus vreemd om weer hier te zijn, zeker nu er in België verstrengde maatregelen zijn genomen. "Als we bij onze laatste boeking geweten hadden hoe de toestand hier in België zou zijn, dan waren we zeker nog langer gebleven", besluit Feyen.

Meest gelezen