Koppel uit Zedelgem vreest dat ook 3e trouwdatum niet kan doorgaan

Aline De Cokere en Dieter Bleyaert uit Zedelgem hebben hun trouw al 2 keer moeten uitstellen door de coronacrisis, maar ook de 3e trouwdatum komt nu in het gedrang door de 2e besmettingsgolf. "We hopen eindelijk te kunnen trouwen in oktober, maar hebben nog geen enkel perspectief", zegt Aline.

23 mei 2020 zou een memorabele datum worden voor Aline en Dieter uit Aartrijke bij Zedelgem, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. Het trouwfeest werd noodgedwongen uitgesteld naar 24 juli. En ook die datum moest het koppel schrappen. De 2 hopen nu te kunnen trouwen in oktober, maar vrezen ervoor. "We zijn afhankelijk van de coronacijfers en het ziet er momenteel niet goed uit. We blijven geduldig afwachten, maar er is voorlopig nog geen toekomstperspectief", getuigt bruid Aline op Radio 2 West-Vlaanderen.

Wie weet hoe vaak we alles nog eens moeten omboeken?

"We beseffen dat er nog ergere zaken zijn dan ons trouwfeest dat niet kan doorgaan. We zijn enorm dankbaar dat we gezond en wel zijn. Maar het houdt ons natuurlijk wel bezig", gaat ze verder. "We zijn wel al voor de wet getrouwd. En dat hebben we met ons tweetjes gevierd op de oorspronkelijke datum. Maar we willen heel graag ons huwelijk vieren met al onze vrienden en familieleden. Zo'n groot trouwfeest vergt veel organisatie: de kerk, de pastoor, de zaal, de dj, de fotograaf, de gasten ... Wie weet hoe vaak we alles nog eens moeten omboeken?" 

Gisterenavond heeft de regering de sociale bubbel drastisch ingeperkt. Niet-begeleide bijeenkomsten - zoals samenscholingen, uitstappen of ontmoetingen met familie of vrienden - zijn beperkt tot maximaal 10 personen. Dat geldt ook voor huwelijksfeesten.

Meest gelezen