Facebookpagina KSA Sint-Trudo

KSA Sint-Trudo uit Brugge moet kamp stopzetten na coronabesmetting

KSA Sint-Trudo uit Brugge heeft een kamp vroegtijdig moeten stopzetten voor 1 van de kampbubbels, nadat 1 van de jongeren positief testte op corona. Via contact tracing kwam aan het licht dat het kamplid in contact was gekomen met een besmet persoon. De leiding nam geen risico en liet het lid meteen testen. 

22 jongeren van KSA Sint-Trudo uit Brugge werden vroeger naar huis gestuurd van kamp en zitten nu in quarantaine. "Dat komt omdat 1 van de kampleden positief testte op corona", zegt Benjamien Verhegghe van KSA Sint-Trudo. "Ze waren eigenlijk nog maar net op kamp vertrokken. Toen was er uiteraard nog geen probleem. Maar dan kreeg iemand telefoon van een contact tracer, om te zeggen dat die persoon in contact is geweest met een besmet persoon."

"We hebben de noodprocedure onmiddellijk ingeschakeld", zegt Verhegghe. "De persoon in kwestie is naar huis gestuurd en moest zich onmiddellijk laten testen. Die test bleek positief te zijn. We moesten het kamp daarna helaas voor 22 kampleden stopzetten."

Quarantaine

De 22 kampleden blijven nog tot volgende week vrijdag in quarantaine, tot ze 2 keer negatief worden getest.

Meest gelezen