Lisa uit Hoeilaart moet trouwfeest voor tweede keer uitstellen: "Dromen van een groot, zorgeloos dansfeest"

De nieuwe coronamaatregelen betekenen kopzorgen voor koppels die binnenkort in het huwelijksbootje stappen. Volgens de nieuwe regels mogen er bij trouwfeesten maximaal 100 gasten op de ceremonie aanwezig zijn en slechts 10 gasten op de receptie. Lisa Vanloo uit Hoeilaart stapte normaal gezien in mei in het huwelijksbootje, maar moest dit vanwege de coronacrisis verplaatsen naar augustus. Nu zorgen de nieuwe maatregelen er mogelijk voor dat ze haar trouwfeest voor een tweede keer moet verplaatsen.

"We zijn ontzettend teleurgesteld", vertelt Lisa Vanloo uit Hoeilaart aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Volgens de aankondiging eind juni mocht ze 100 mensen op haar trouwfeest uitnodigen, maar met de nieuwe coronamaatregelen zijn het er nog maar 10. Ondanks de teleurstelling voelde ze de bui al hangen. “Wij hoorden ook dat de cijfers omhoog gingen en dan is het afwachten met een bang hartje.”

Nieuwe datum, uitnodigingen en trouwringen

Nu het aantal genodigden van Lisa en haar verloofde drastisch ingeperkt wordt, moet het koppel beslissen of ze de trouw een tweede keer uitstellen. Eerder verplaatste het koppel de trouw al van mei naar augustus. Hoe dan ook, er staat hen heel wat geregel te wachten. "Als we de trouw uitstellen, moeten we een nieuwe datum voor de zaal zoeken, wat weer heel wat heen en weer communiceren met zich meebrengt. Een nieuwe datum vraagt op zijn beurt ook om nieuwe uitnodigingen." Hoewel Lisa haar gasten in mei enkel telefonisch contacteerde, zal ze deze tweede keer waarschijnlijk wel nieuwe uitnodigingen laten maken.

Verder zorgde de nieuwe trouwdatum ook voor problemen met de trouwringen. “De oorspronkelijke datum in mei stond al in de trouwringen gegraveerd”, vertelt Lisa. “Die datum moeten we dus laten aanpassen. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, gaan we de ringen pas laten aanpassen na de trouw, als die effectief is kunnen doorgaan.” 

Moeilijke beslissing

Niet enkel hun huwelijksfeest zelf, maar ook de vrijgezellenfeesten zijn aangepast door de coronacrisis. Lisa en haar verloofde hebben met hun vrienden afgesproken om die pas na het huwelijk te organiseren, omdat ze met een grote groep zijn en er zo toch iets leuks van kunnen maken. “Hopelijk zijn de maatregelen tegen dan weer versoepeld”.

Lisa weet nog niet zeker of ze haar trouw kleinschalig zal laten doorgaan of alles voor een tweede keer op rij zal verplaatsen. Doordat het al eens uitgesteld is, vindt ze het een moeilijke beslissing. “Ergens hoop je op iets kleins, dan heb je dat toch al gehad. Maar aan de andere kant wil je dan ook dat groot feest, met muziek, met dansen, met iedereen die je graag erbij hebt”, aldus Lisa.

Meest gelezen