Minister Benjamin Dalle: "Antwerpenaren die in Brussel werken welkom, als het niet anders kan. Maar hou voldoende afstand"

Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) roept Antwerpenaren die in Brussel werken op om dat enkel te doen als het niet anders kan. "Tele- of thuiswerk is verplicht, maar als je in de provincie Antwerpen woont en voor je werk echt in Brussel moet zijn, dan kan dat nog. We vragen dan wel om steeds de nodige afstand te houden."

De minister reageert daarmee op de verstrengde maatregelen die de provincie Antwerpen gisteravond heeft aangekondigd. Zo geldt er vanaf morgen een avondklok tussen 23.30 en 6 uur in de hele provincie. Gouverneur Cathy Berx (CD&V) roept iedereen op om Antwerpen de komende weken te vermijden en vraagt omgekeerd ook aan Antwerpenaren om zoveel mogelijk thuis te werken en binnen de provinciegrenzen te blijven. 

Hou afstand!

In Antwerpen is er momenteel het grootst aantal coronabesmettingen van het hele land. "Het kan niet de bedoeling zijn dat een Antwerpenaar die in een Brussels ziekenhuis werkt, dat niet meer zou mogen doen. Maar dat moet dan wel op een veilige manier gebeuren. Hou dus voldoende afstand van elkaar", vraagt Dalle. 

 

Meest gelezen