OH Leuven/ Plumb Images

Stad Leuven neemt extra maatregelen voor cafés die promotiematch van OHL willen uitzenden

De stad Leuven legt maatregelen op aan cafés die zondag de promotiewedstrijd van OHL tegen Beerschot willen uitzenden. Wie de match wil uitzenden moet dat verplicht melden. Televisietoestellen op het terras zijn verboden. Grote schermen zijn zowel in en als buiten het café niet toegelaten.  De politie zal nultolerantie hanteren.

Burgemeester Ridouani van Leuven raadt de supporters aan om de wedstrijd thuis te volgen: "Ik roep alle supporters van beide ploegen op om de match thuis in hun eigen bubbel te volgen. Dat is voor iedereen het veiligst.” Eerder was al beslist dat de wedstrijd in Leuven zonder publiek zou worden gespeeld.

Reservatiesysteem

Cafés die de wedstrijd willen uitzenden moeten dat verplicht melden. Bovendien moeten de horecazaken met een reservatiesysteem werken om te voorkomen dat de capaciteit van de horecazaak wordt overschreden. 

Geen tv-toestel op terras

Grote schermen zijn niet toegelaten op het terras en binnen mag je ook geen extra schermen bijplaatsen. Op die manier wil de stad samenscholingen en besmettingsgevaar vermijden. Binnen in de horecazaken kunnen vaste tv-schermen aangezet worden. Alle geldende maatregelen moeten wel worden nageleefd, zoals de nodige afstand tussen bubbels, enkel zittende klanten, niet bestellen aan de toog, geen geluid boven 80 decibel, mondmaskerplicht voor personeel en voor klanten die zich verplaatsen. 

Nultolerantie

De Leuvense politie zal alles strikt controleren en een nultolerantie hanteren. De wedstrijd wordt normaal zondag om 19 uur gespeeld in Leuven. Beerschot won de heenmatch met 1-0. De wedstrijd beslist over de promotie naar 1A. 

Meest gelezen