BELGA

Testcentra voor corona in Brussels Gewest zijn overbevraagd, capaciteit wordt opgetrokken

In het Brussels Gewest wordt de testcapaciteit op corona opgetrokken. De afgelopen dagen waren de testcentra verzadigd. Meer Belgen die naar het buitenland reizen willen zich nu ook laten testen om bij aankomst niet in quarantaine te moeten. 

In het Brussels hoofdstedelijk gewest is de testcapaciteit op het coronavirus verhoogd. De verschillende testcentra waren de afgelopen dagen overbevraagd. Dat kwam omdat meer Belgen die naar het buitenland reizen zich willen laten testen om niet in quarantaine te moeten als ze hun bestemming bereiken. 

Momenteel zijn er er in de Brusselse ziekenhuizen vier testcentra operationeel. Enkele weken geleden waren dat er nog dertien. Maar de meeste centra werden gesloten omdat er nog amper mensen over de vloer kwamen.  Dagelijks worden er ongeveer 2.000 tests uitgevoerd. 

Verhoging testcapaciteit

Tot nog toe was de capaciteit voldoende om iedereen te testen met symptomen van het coronavirus en om de mensen te testen die uit risicogebieden kwamen. Maar nu is de vraag groter geworden en werken verschillende private centra met beperkte openingsuren. Aan hen wordt gevraagd om hun openingsuren uit te breiden en zo toegankelijker te zijn voor het publiek. Deze voormiddag vindt er nog overleg plaats op het kabinet van Brussels minister van volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) om ook in de ziekenhuizen de testcapaciteit uit te breiden. 

Meest gelezen