Tienen annuleert zomerevenementen tot eind september

De stad Tienen annuleert haar zomerprogramma "Zomeren in Tienen" tot eind september. Het stadsbestuur had nochtans coronaveilige activiteiten voorzien, maar door de beslissingen van de veiligheidsraad kiezen ze ervoor om te annuleren.

De stad Tienen stelde onlangs trots haar zomerprogramma voor. Alle evenementen zouden coronaproof zijn. Toen de veiligheidsraad gisteren besloot om de maatregelen te verstrengen, moest het stadsbestuur bijna alles annuleren. Eind september wordt er bekeken of er weer evenementen georganiseerd kunnen worden.

Enkel individuele activiteiten of met gezinsbubbel

Alle optredens, workshops en andere activiteiten op de Getestranden en aan de tribunes voor zonsondergangen gaan niet meer door. De expo "Grote kunst voor kleine kenners", de zoektocht "Bibsafari", de beiaardconcerten en de zomerschilderdagen kan je wel nog bezoeken. Dat zijn evenementen die je individueel of met je gezinsbubbel kan doen en die daarom geen risico vormen.

De stad verbiedt ook evenementen van derden op hun grondgebied. Enkel sportactiviteiten en evenementen met een aparte regeling, zoals in de theaterzalen, mogen nog doorgaan.

Meest gelezen