#Vranckxvlogt: "Een groene stad als Freiburg kan als voorbeeld dienen voor de toekomst"

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx trekt niet naar Syrië of Irak, maar blijft deze zomer in Europa voor een nieuwe Canvas-reeks, "Een zomer als geen andere". Samen met zijn ploeg reist hij met twee campers door Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië, op zoek naar verhalen over hoe het coronavirus in deze gebieden zijn sporen zal nalaten. Hij neemt tijdens deze reis ook zelf de camera in handen en vlogt enkele van zijn tussenstops. Een van deze tussenstops is het Duitse Freiburg, een groene, ecologische stad die zichzelf de stad van de toekomst noemt.

Bekijk hieronder de vlog over het bezoek van Rudi aan Freiburg:

Videospeler inladen...

In Freiburg ontmoet Rudi Vranckx  enkele jongeren die lid zijn van Zero Emission Heroes, een non-profitorganisatie die ernaar streeft zo CO2-neutraal mogelijk te leven in de strijd tegen de klimaatopwarming. Zij zien de coronapandemie vooral als een kans voor de mensheid om duurzamer te leven. “De lockdown heeft ons klimaat deugd gedaan. Nu de maatregelen versoepeld worden en de economie terug op gang komt, moeten we nadenken over hoe we de samenleving op een meer milieuvriendelijke manier kunnen heropstarten,” zegt Irene Franzetti van Zero Emission Heroes. “Een groene stad als Freiburg kan dan als voorbeeld dienen."

De driedelige documentaire "Een zomer als geen andere" wordt eind september uitgezonden op Canvas. Je kan de reis van Rudi Vranckx en zijn team nu al meevolgen op VRT NWS. 

Meest gelezen