La Sensa

Weddingplanner in Maasmechelen ziet najaar wegzakken: “Twee gezinnen is al meer dan 10 personen”

Bij weddingplanner La Sensa in Maasmechelen regent het sinds gisterenavond annuleringen. Onmiddellijk nadat de nieuwe coronamaatregelen aangekondigd werden, belden heel wat koppels hun trouwfeest af of wilden ze verplaatsen naar volgend jaar. “De agenda voor augustus, september en oktober is helemaal weggeveegd”, vertelt zaakvoerder Kristine Delbressine op Radio 2 Limburg. 

Vanaf morgen mogen huwelijksfeesten en recepties slechts bestaan uit 10 personen. Dat is slecht nieuws voor heel wat aanstaande echtparen, en ook voor weddingplanners. Bij La Sensa in Maasmechelen kwam dat nieuws fel binnen. “Het sloeg wel heel hard in”, zucht Kirsten Delbressine. “We hebben al een aantal maanden achter de rug waarbij we ons heel flexibel moesten opstellen. Heel wat data waren al verplaatst naar het najaar. We hebben de concepten van de huwelijken ook aangepast aan de coronamaatregelen. We waren ook net klaar om feesten op die manier te organiseren. Binnen enkele weken zouden we daarmee beginnen. Nu is het najaar volledig weggevallen.”

Heel wat koppels bellen nu om hun trouw af te gelasten. “Meteen na de communicatie van de Nationale Veiligheidsraad regende het annuleringen. Mijn telefoon heeft niet stilgestaan. Onze hele agenda is weggeveegd voor augustus, september en oktober.”

Sommige koppels hebben al één of twee keer een nieuwe datum moeten kiezen. En nu verdwijnen die data weer

Hoewel het pijnlijk is voor Delbressine is ze niet verrast door alle annuleringen. “Met tien mensen, dan is er zelfs voor ons geen sprake meer van een feest. Dat zien veel mensen natuurlijk niet zitten. Ik had gisteren een koppel aan de lijn waarvan de twee gezinnen samen al meer dan tien personen telde. Dat is gewoon niet haalbaar.”

Ook voor de aanstaande echtparen vindt ze het heel jammer. “Ieder koppel heeft ook hun eigen verhaal. Er is al heel veel gevraagd van de mensen. Sommige koppels hebben al één of twee keer een nieuwe datum moeten kiezen. En nu verdwijnen die data weer. Op een gegeven moment heb je er genoeg van. Hopelijk kan alles volgend jaar wél doorgaan, maar we hebben natuurlijk geen glazen bol. Er worden nu al data geprikt voor 2021.”

Meest gelezen