Van de 94 migranten testten maar liefst 64 positief op het coronavirus.
AFP or licensors

65 opgevangen migranten in Malta testen coronapositief

In een groep van 94 migranten die gered is voor de kust van Malta hebben maar liefst 65 mensen positief getest op het coronavirus. De groep is vertrokken in Libië en was onderweg naar Europa.

De migranten, vermoedelijk afkomstig uit Eritrea, Marokko en Soedan, waren al 30 uur onderweg voordat hun boot werd opgepikt nadat ze zelf een noodsignaal hebben uitgezonden. "Migranten die per boot aankomen worden onmiddellijk getest en 14 dagen in quarantaine geplaatst", zegt het Maltese ministerie van volksgezondheid.

Van de 94 geteste migranten testten er maar liefst 65 positief op het coronavirus. De migranten die positief zijn, zullen geïsoleerd blijven. De rest zal in quarantaine blijven en opgevolgd worden in een opvangcentrum. 

Weinig gevaar voor lokale bevolking

"Deze groep kwam samen in Malta aan en was in contact met zeer weinig andere mensen voordat ze werden getest," voegde het ministerie eraan toe. Volgens hen is de kans dat de lokale bevolking hierdoor ook besmet raakt dus eerder klein.

Dit is de eerste grote cluster van positieve gevallen die er op Malta wordt ontdekt nadat de eerste persoon op 7 maart positief testte. Het vorige record van nieuwe besmettingen op één dag lag op 8 april. Die dag werden er 44 besmettingen vastgesteld.

Meest gelezen