Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Antwerpse handelaars teleurgesteld na negatief reisadvies Nederland: “Dit is een zware streep door onze rekening”

Nu niet-essentiële reizen vanuit Nederland naar Antwerpen worden afgeraden, vrezen de Antwerpse handelaars dat ze dit aan hun omzet zullen voelen. “Door het negatieve reisadvies, denken we dat we zo’n 35 procent van onze omzet zullen verliezen”, klinkt het.

In Nederland is het reisadvies naar Antwerpen aangepast. Niet-essentiële reizen worden hierbij afgeraden. Antwerpse handelaars vrezen dat er hierdoor minder Nederlanders naar Antwerpen zullen komen en dat ze dat zullen voelen aan hun omzet.

“Vooral tijdens weekends merken we dat er veel Nederlanders in de Antwerpse winkels en horeca aanwezig zijn”, zegt Nico Volckeryck van zelfstandigenorganisatie NSZ. “Toen het aantal besmettingen hier in België enkele weken geleden al begon te stijgen, dachten we dat de Nederlanders zouden wegblijven. Dat was tot nu toe niet het geval. Maar door het negatieve reisadvies zullen ze nu wellicht niet meer naar Antwerpen trekken. We vrezen hierdoor 35 procent van onze omzet te verliezen. Dat is een zware streep door onze rekening”, aldus Volckeryck.

Voetbal

Het negatief reisadvies van Nederland heeft ook gevolgen voor het voetbal. De oefenmatch tussen KV Mechelen en Jong Utrecht, die normaal woensdag zou plaatsvinden, is afgelast.

Meest gelezen