Radio 2

Bar Antik in Diest combineert bar en antiekhandel. "Je kan de tafel kopen waaraan je iets zit te drinken"

In Webbekom bij Diest ligt een unieke bar: Bar Antik. In de gloednieuwe bar kan je iets drinken en ook antiek kopen. Bar Antik wordt uitgebaat door een broer en een zus.

Jody (24) en zijn zus Charlotte (19) zijn zo'n maand geleden gestart met hun bijzondere bar. Jody houdt zich bezig met de antiekhandel. Charlotte staat in voor het horecagedeelte.  De bar staat met vol met antiek dat te koop is. Dat betekent concreet dat je de stoel waarop je zit kan kopen of de tafel waaraan je een koffie drinkt. "Wij hebben al meegemaakt" zegt Jody "dat iemand van plaats moest veranderen omdat een andere klant de stoel waarop die persoon zat wilde kopen."

Levend interieur

Het gevolg van de combinatie tussen bar en antiekhandel is dat het interieur voortdurend verandert. Jody spreekt dan ook van een 'levend interieur'. Het interieur moet telkens weer worden aangevuld. "Bij momenten hebben we lege plekken in de bar", zegt Jody. "Ik  beschik over  een heel netwerk van antiquairs, waar ik terechtkan.  Het gaat om antiquairs in Brussel , Amsterdam of ergens in Frankrijk."

Grootvader

De passie voor antiek erfde Jody van zijn grootvader die een meubelzaak had in Webbekom . Toen zijn vrouw stierf, stopte hij met de meubelwinkel en ging hij antiek verkopen. De jonge Jody ging met zijn opa mee naar beurzen en veilingen en kreeg op die manier de microbe te pakken.  En er is nog een link met de grootvader. Bar Antik is gevestigd in de voormalige meubelzaak van Jody's opa. 

Meest gelezen