Brusselse snackbar Fernand Obb heeft beste garnaalkroketten: "Ze zijn met liefde gemaakt"

Visit Brussels, de toeristische dienst van Brussel, heeft vandaag de “beste garnaalkroket van Brussel” bekend gemaakt. De prijs gaat naar de delicatessenzaak Fernand Obb, volgens de eigenaar“omdat de garnaalkroket met liefde gemaakt is”.

De garnaalkroket is een symbool van de Belgische gastronomie. Ook bij een bezoek aan Brussel kan je je tanden zetten in deze knapperige lekkernij. De garnaalkroket is te vinden op zowat elke menukaart van de talloze restaurants in de stad. Vanwege dit uitgebreide aanbod is het soms moeilijk te ontdekken waar men de beste kroketten serveert. Daarom organiseert Visit Brussels al sinds 2018 een wedstrijd om uit te vissen welk restaurant de beste garnaalkroket aanbiedt.

Waarom wij gewonnen hebben? Ah, dat moet je zelf proeven

Cédric Mosbeux

Dit jaar valt die eer, voor de tweede keer al, te beurt aan de snackbar Fernand Obb uit Sint-Gillis. Eigenaar Cédric Mosbeux is erg blij: “Waarom wij gewonnen hebben? Ah, dat moet je zelf proeven. We steken er natuurlijk erg veel liefde in. We hebben ook een jaar gewerkt aan het recept, het moest het beste recept zijn. Het doet me heel veel plezier, wie zou niet blij zijn met die prijs? Het zal ons in de toekomst meer bekendheid geven.” 

Kwaliteit

De proeverij gebeurt met een blinddoek zegt Olivier Marret van Visit Brussels. “De jury zijn gastronomische journalisten en chefs. Zij proeven een twintigtal huisgemaakte garnaalkroketten. Van de tien juryleden hebben er negen de garnaalkroket van Cedric gekozen. Het is een combinatie van smaak en hoe hij zijn kroket paneert. Hij houdt zich vast aan de kwaliteit van de eerste editie, en daardoor heeft hij al heel wat meer kroketten verkocht.” 

In de afgelopen twee jaar won Fernand Obb al de wedstrijd om de "Beste garnaalkroket van Brussel" en daarom wordt de zaak nu uitgeroepen tot de absolute ambassadeur van de Belgische lekkernij in Brussel.

Meest gelezen