Eeklo investeert 34 miljoen in nieuw stadspark “meer groen, meer economie en meer ruimte voor de burger”

Het stadsbestuur van Eeklo heeft grote plannen. Zo wil het de hele site rond de Paterskerk aanpakken om er onder andere een nieuw stadspark, een ondergrondse parking, winkels en woningen te bouwen. 

Onder de naam ‘Site Paterskerk’ heeft de stad een subsidieaanvraag ingediend voor een ambitieus stadsvernieuwingsproject van 4,3 ha. De Paterskerk staat nu al enkele jaren leeg en zal worden gerenoveerd. Naast de Paterskerk komen er winkels en kantoorruimte en daarbij hoort ook een ondergrondse parking met 200 parkeerplaatsen. Achter de kerk zal het klooster en de daar bijhorende tuin ook deel uitmaken van het vernieuwingsproject. 

Leegstand

Rond de Paterskerk staan veel leegstaande gebouwen. Daar wil het stadsbestuur iets aan doen. “Het is de bedoeling dat we dit deel van Eeklo doen heropleven”, begint burgemeester Luc Vandevelde (SMS) te vertellen. “We willen de bevolking ruimte geven, vandaar dat we in de tuin van het klooster een park willen bouwen met prachtige bomen en veel groen. In de Paterskerk kunnen we dan evenementen organiseren. Verder zullen er dankzij privé-investeringen winkels, kantoorruimte en een ondergrondse parking gebouwd worden”, besluit Vandevelde. Het hele project zou 33, 8 miljoen euro moeten kosten waarvan de stad Eeklo een derde van zal betalen.

kasto80

Meest gelezen