Voor het eerst in 44 jaar: zomerfestival Leffingeleuren in Middelkerke afgelast

Leffingeleuren, het zomerfestival in Middelkerke van september is afgelast. Door de strengere coronamaatregelen is het niet langer mogelijk om het te organiseren. Er was al een plan om een openluchtfestival te organiseren, maar ook dat is niet meer haalbaar.

Voor het eerst in 44 jaar zal er geen Leffingeleurenfestival zijn in Leffinge bij Middelkerke. "Normaal gezien mochten we in september een festival organiseren voor 800 mensen", zegt Lode Pauwels. "Nu zijn de regels strenger geworden en mogen er maar 200 festivalgangers komen. Al die mensen moeten ook met hun eigen contactbubbel komen. Dat maakt het voor ons moeilijk om Leffingeleuren 2020 te organiseren. We kijken nu al uit naar 10, 11 en 12 september 2021."

Afgelastingen

Ook de reeks zomerconcerten in het Kursaal in Oostende worden geannuleerd. Voorstellingen voor 100 personen zijn financieel niet haalbaar zegt het Kursaal. In Knokke is de kunstbeurs Art Nocturne afgelast, daar komen normaal gezien 10.000 mensen naartoe. Het MA festival in Brugge, een festival voor oude muziek nu zaterdag, gaat wel nog door.

Meest gelezen