Geen oefenwedstrijden streep door de rekening voor Lokeren-Temse

Voorlopig tot 25 augustus zijn in de amateurklasse alle  voetbalwedstrijden geschrapt. Bijzonder vervelend voor een ploeg als Lokeren-Temse:  wat op training is aangeleerd, kan niet ingeoefend worden.

Nadat de Pro League eerder besliste dat de wedstrijden in 1A en 1B zonder publiek gespeeld worden, gaat Voetbal Vlaanderen nog een stap verder: alle wedstrijden in de amateurklasse zijn tot 25 augustus afgezegd.  En dat heeft sportief heel wat gevolgen: Voorbereidingswedstrijden zijn nodig om wat ingeoefend is op training in de praktijk om te zetten.

"Voor Lokeren-Temse is dat nog veel meer het geval", zegt woordvoerder Herman Vandeputte. Lokeren-Temse had vandaag normaal een oefenwedstrijd tegen Hamme op het programma. "We hebben veel nieuwe spelers die in de ploeg moeten worden ingepast en hoe dat kan, zie je maar best wanneer je wedstrijden speelt."

Competitiestart uitgesteld?

Ook de supporters blijven op hun honger zitten. Ze krijgen de tickets voor de oefenwedstrijd terugbetaald maar de kans zit er in dat de competitiestart meteen ook wordt uitgesteld. "Voetbal Vlaanderen had eerder al gezegd indien er begin september geen toeschouwers zijn toegelaten, de competitie 4 weken later zou starten. Ik kan me voorstellen dat men nu nog meer geneigd is uit te stellen, gezien geen enkele ploeg een oefenwedstrijd zal kunnen spelen."

kasto80

Meest gelezen