Halle stopt speelpleinwerking na coronabesmetting van animator

De stad Halle heeft haar speelpleinwerking in het sportcomplex De Bres moeten stopzetten omdat één van de animatoren positief testte op corona. "De kinderen die rechtstreeks contact hebben gehad met de animator moeten contact opnemen met hun huisdokter," zegt waarnemend burgemeester Dieuwertje Poté.

De dienst Jeugd en Onderwijs van Halle heeft besloten om de speelpleinwerking in sportcomplex De Bres stil te leggen door een coronabesmetting bij een animator. Daar verbleven elke dag drie bubbels van maximum vijftig kinderen. Alleen de kinderen van één van de bubbels hadden rechtstreeks contact met de betrokken monitor, maar de stad wil geen onnodige risico's nemen en legt de twee andere bubbels ook stil.

Voorzorgsmaatregel

De speelpleinwerking rekent erop dat de besmetting beperkt blijft. Alle veiligheidsmaatregelen werden opgevolgd en het spelmateriaal werd regelmatig ontsmet. "We hebben alle ouders van de bubbel, waarin de animator actief was, opgebeld en geïnformeerd. Bij wijze van voorzorg hebben we de rest van de speelpleinwerking stilgelegd zodat er zeker geen verdere verspreiding komt," legt Poté uit.

Quarantaine

De kinderen uit de bubbel van de besmette monitor moeten zich zo snel mogelijk laten testen. Aan de ouders van de kinderen uit de twee andere bubbels wordt gevraagd om hun kinderen thuis in quarantaine te houden en hen te laten testen als er symptomen opduiken. De andere animatoren laten zich ook testen.

Alle ouders krijgen het inschrijvingsgeld voor de rest van de week terugbetaald. Het speelplein in De Bres zal deze zomer niet heropstarten want vanaf vrijdag zou hun zomerstop toch van start gaan.
In Halle is er ook nog speelpleinwerking Joepie. Die kan met haar twee bubbels gewoon blijven doorgaan.

Meest gelezen