Videospeler inladen...

Na stroom van annulaties: Horeca Vlaanderen roept op regel van 4 mensen aan 1 tafel te schrappen in Antwerpen

Onder de nieuwe coronamaatregelen voor de horeca mag je in de provincie Antwerpen met slechts vier personen of één gezin aan tafel zitten. Dat is de doodsteek voor de Antwerpse restaurants en cafés volgens Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij roept gouverneur Cathy Berx op om de maatregelen te herzien en dezelfde regels te hanteren als in de rest van het land. 

"Duidelijk, maar totaal onlogisch", dat is het oordeel van Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen over de strenge maatregelen voor de Antwerpse cafés en restaurants. "Ik mag met mijn vriendin mijn bubbel van vijf personen thuis ontvangen, maar niet met diezelfde groep op café of restaurant gaan, terwijl dat gisteren wel nog mocht." De Caluwe roept dan ook op om de nieuwe maatregel terug te draaien en dezelfde limieten te gebruiken als in de rest van het land.

Bekijk hieronder het gesprek uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Veel groepen annuleren dus hun reservaties na de aankondigingen van de nieuwe maatregelen. Maar de regels blijken ook nog niet voor iedereen even duidelijk te zijn, zo ondervond onze ploeg van "Het Journaal" vandaag in Aalst.

Bekijk hieronder hun verslag:  

Videospeler inladen...

Meest gelezen