Archieffoto

Jongeman (23) sterft onder de kusttram in Oostende

In Oostende is een jongeman van 23 overleden na een ongeval met de kusttram. Het slachtoffer kwam rond 23.20 uur 's avonds onder de tram terecht, ter hoogte van Domein Raversijde.

De tramchauffeur merkte de jongeman net te laat op. Hij probeerde nog te remmen, maar kon een aanrijding niet meer vermijden. De brandweer kon het slachtoffer nog bevrijden, maar de jongeman van 23 was al gestorven.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van Domein Raversijde. Op dat uur is het daar erg donker. Het parket onderzoekt het ongeval samen met een verkeersdeskundige. Op het eerste gezicht zou het slachtoffer de sporen gekruist hebben zonder op te letten. De tramchauffeur zou geen fouten hebben gemaakt.

Psychologische hulp

Door het ongeval was het tramverkeer enkele uren onderbroken. Er werden vervangbussen ingelegd tussen Oostende en De Panne. Voor de trambestuurder wordt psychologische hulp voorzien.

Tram heeft altijd voorrang

Er zijn in de maand juli al minstens 5 ongevallen geweest met de kusttram. De Lijn is bang voor een "corona-effect": meer mensen kiezen voor een vakantie in eigen land en kennen de kusttram niet. Ook treedt er volgens De Lijn een tunnelvisie op als mensen op zoek zijn naar een parkeerplaats. Dan denken ze alleen maar aan die vrije plaats en vergeten ze de verkeersregels.

Elk jaar wijst De Lijn er in campagnes op dat een tram altijd voorrang heeft. Zo'n voertuig weegt veel en heeft dus tijd en ruimte nodig om te kunnen remmen.

Meest gelezen