vide

Kruibeke schrapt alle evenementen tot het einde van het jaar

De gemeente Kruibeke, die dicht aanleunt bij de provincie Antwerpen, annuleert alle evenementen voor de rest van het jaar. Daarnaast moet ook de horeca dicht vanaf 23 uur.

Kruibeke neemt extra maatregelen om de verdere verspreiding van corona tegen te gaan. De gemeente grenst met de provincie Antwerpen en daarom neemt Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) extra maatregelen: alle evenementen voor de rest van 2020 worden afgelast én de horeca moet verplicht sluiten om 23 uur. “Het is geen makkelijke beslissing”, zegt Van Laere. “Vooral voor de mensen die hun tijd en energie steken in het organiseren van evenementen. Mijn boodschap is: focus je op volgend jaar, want ik vrees dat het voor dit jaar niet meer goed komt”.

Horeca

Naast het schrappen van alle evenementen moet de horeca verplicht sluiten om 23 uur. “We merken dat er meer Antwerpenaren afzakken naar onze gemeente sinds het sluitingsuur van de horeca daar veranderde”, zegt burgemeester Van Laere. “We willen natuurlijk vermijden dat er mensen vanuit Antwerpen het virus hier komen verspreiden, vandaar deze beslissing”, besluit Van Laere. 

Meest gelezen