Foto: Radio 2

Laatste avond in Antwerpen zonder avondklok, alles goed verlopen

Dinsdagavond was de voorlopig laatste avond zonder avondklok in Antwerpen en de randgemeenten. Alles is bijzonder rustig verlopen, in tegenstelling tot 13 maart toen de horeca om middernacht verplicht de deuren moest sluiten voor de lockdown. Jongeren hebben begrip voor de avondklok: “We beseffen dat we te los zijn geweest en moeten nu de gevolgen dragen”.

Er waren geen grote groepen op straat die er nog de laatste keer een feestje van willen maken. De mensen die nog wel buiten waren, zaten rustig iets te drinken op een terrasje en begrijpen de beslissing van een avondklok. “De avondklok is wel nodig. Als we nu allemaal samen ons best doen dan kunnen we binnen een paar maanden, of zelfs een jaartje als het moet, terug feesten”, vertelt een jongedame.

We zien dat er meer besmettingen zijn en dan komt het besef dat we iets verkeerd hebben gedaan. We moeten dus nu de gevolgen dragen

Sinds de start van de zomervakantie en een aantal versoepelingen van de maatregelen zijn jongeren zich minder bewust van het gevaar van het coronavirus, vertelt een jongeman. “Jongeren in Antwerpen hebben sinds ze een beetje vrijheid hebben gekregen helemaal niet meer bij corona stilgestaan. Maar nu zien we dat er hier meer besmettingen zijn en dan komt het besef dat we iets verkeerd hebben gedaan. We moeten dus nu de gevolgen dragen.”

Foto: Radio 2

Meest gelezen