Radio 2

Man (77) overleden na hevige brand in Oostende

Een man van 77 is het slachtoffer van een brand in een appartementsblok in Oostende. Het vuur brak vanmiddag uit in de slaapkamer van de man. 50 bewoners werden geëvacueerd, maar mochten intussen terug naar hun appartement.

Toen de brandweer aankwam, hadden verschillende bewoners al het appartementsgebouw verlaten, anderen konden dat doen met de hulp van de brandweerlui. Het vuur ontstond op een appartement op de derde verdieping. Daar was het dat de man van 77 bewusteloos werd aangetroffen. 

Het slachtoffer werd een hele tijd gereanimeerd, werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar haalde het niet. Waarschijnlijk lag hij te slapen toen de brand uitbrak. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een kortsluiting, maar het parket zal nog een branddeskundige aanstellen om de brand verder te onderzoeken.

Opvang voor bewoners

De medebewoners werden eerst opgevangen op het tennisterrein aan de overkant van het gebouw. De brandweer controleerde eerst of de andere appartementen voldoende geventileerd waren. Tussen 16.00 en 17.00 uur mochten de bewoners terug naar huis.

Meest gelezen