Toerisme Ieper

Moeten Britten weer in quarantaine na bezoek aan België? En wat betekent dat voor Ieper?

Onze slechte coronacijfers zijn ook de Britten opgevallen. De overheid daar beslist vandaag of Britten die naar België reizen in quarantaine moeten wanneer ze terugkeren. In de Westhoek volgen ze die beslissing met extra veel aandacht op, omdat er veel Britse toeristen de regio bezoeken. 

De stad Ieper volgt de beslissing van de Britse overheid op de voet op. Maar ze maken zich geen al te grote zorgen, want op dit moment zijn er sowieso al amper Britse bezoekers. "Het aantal binnenlandse toeristen is dan weer toegenomen", zegt Peter Slosse van Toerisme Ieper. "De vakantie in eigen land lijkt vruchten af te werpen voor Ieper. Wij hadden vorige week evenveel bezoekers als dezelfde week vorig jaar. Dat komt door de Vlamingen en door de Nederlanders, niet door de Britten."

Meest gelezen