Mondmaskers verplicht in Meise en Wolvertem-centrum

Ook de gemeente Meise volgt het voorbeeld van andere steden en gemeenten op en verplicht mondmaskers in het centrum. Vanaf vandaag moet je op straat een mondmasker dragen en er ook altijd eentje op zak hebben. In het centrum van Wolvertem gelden dezelfde regels.

Vanaf vandaag moet iedereen in de gemeente Meise op elk moment van de dag een mondmasker bij zich hebben. In het centrum van Meise en Wolvertem, de twee grootste dorpskernen, moet je er ook verplicht één dragen. "Als je een centrum met mondmaskerplicht binnenkomt, zal daar een bord staan om je erop te wijzen," zegt burgemeester Gerda Van Den Brande (N-VA).

Vijf besmettingen

Meise heeft tot nu toe vijf besmettingen. Toch wil Van Den Brande de verspreiding van het virus zoveel mogelijk inperken: "De coronapatiënten hebben vaak een gezin dat ze ook kunnen aansteken. En een gezin kan je hiervoor niet zomaar uit elkaar halen. Ik hoop dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de quarantaine zal houden want het is soms moeilijk om dat bij de mensen te laten doordringen."

Geen zomeractiviteiten

Net als andere gemeenten heeft Meise ook haar zomerprogramma geschrapt. "We hebben alle evenementen afgelast tot eind september. Dat is heel spijtig voor al wie zich daarvoor heeft ingezet maar we moeten meewerken om de curve weer te laten dalen", besluit Van Den Brande.

Meest gelezen