Mondmaskers verplicht in recyclageparken in Vlaams-Brabant

Vanaf vandaag is het dragen van een mondmasker verplicht in zo goed als alle recyclageparken in Vlaams-Brabant. Op die manier willen de parken een vlot en veilig bezoek garanderen. "Als mensen de maatregelen niet volgen en incidenten veroorzaken, bellen we de politie op," zegt Jos Artois, woordvoerder van Ecowerf.

In zo goed als alle recyclageparken in Vlaams-Brabant geldt er vanaf vandaag een mondmaskerplicht. De intercommunale Ecowerf past de maatregel vanaf vandaag, woensdag, toe. "De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft de suggestie gedaan om de mondmaskerplicht op te leggen voor alle intercommunales van de provincie," vertelt Artois.

Geen grote aanpassing

De mondmaskerplicht was geen grote aanpassing volgens Artois:  "We raadden het ook al een tijdje aan en zagen dat veel mensen de suggestie volgden. Toch vonden we het nodig om het te verplichten. Er komen veel bezoekers naar de parken en mondmaskers helpen met de veiligheid." De andere maatregelen, zoals afstand houden en een beperkt aantal bezoekers, blijven gelden.

Ondertussen zijn andere recyclageparken in Vlaams-Brabant ook gevolgd. Mondmaskers zijn vanaf vandaag ook verplicht bij intercommunale Interza, die onder meer actief is in Zaventem en Kampenhout. Ook in de recyclageparken van Incovo, die onder andere in Vilvoorde en Zemst liggen, moet je vanaf nu een masker dragen, net als in de recyclageparken die zijn aangesloten bij de intercommunale Intradura..

Meest gelezen