Videospeler inladen...

Australisch parlementslid is seksisme beu en bijt van zich af in virale video: "Wat moét ik eigenlijk dragen?"

In een video op Twitter heeft het Australische parlementslid Nicolle Flint op een opvallende manier gereageerd op seksistische commentaren aan haar adres. Flint zegt dat ze vaak met seksisme te maken krijgt, maar een column in de krant Sunday Mail, waarin kritiek werd gegeven op haar kleding, kon ze niet zomaar laten passeren. Haar videoboodschap gaat nu viraal op sociale media. 

“Ik heb al veel moeten verdragen, als vrouw in de politiek”, begint Flint haar opvallende video op Twitter.  Ze werd ooit gestalkt, haar campagnebureau gevandaliseerd, ze werd uitgemaakt voor prostituee, ... De lijst is doorheen haar politieke carrière alleen maar langer geworden. Maar de druppel die de emmer deed overlopen kwam van columnist Peter Goers die kritiek had op haar kledingstijl. Haar antwoord daarop is op zijn minst scherp te noemen.

Bekijk het in de video hieronder:  

Videospeler inladen...

Meest gelezen