Alleen gaan winkelen: regel nog niet voor iedereen duidelijk in Hasselt

Vanaf vandaag is het enkel toegelaten om alleen te gaan winkelen. Maar die regel is nog niet voor iedereen duidelijk in Hasselt. Daar merken verschillende winkeliers dat ze klanten daar op moeten aanspreken. 

"Het blijft moeilijk voor de mensen", zegt Savas Temur van brillenwinkel Ace & Tate in Hasselt. "Meer dan de helft van de mensen komt met meer dan twee aan de deur. Volgens de wet moeten we dan mensen weigeren, maar het blijft raar voor de mensen om dat te accepteren." 

Het is niet fijn om alleen te winkelen hé.

Winkeluitbater

"Daarnet was er een gezin van 4 en toen hebben we gezegd dat ze maar met 1 persoon mogen binnenkomen. De mensen wachten dan meestal buiten", zegt Savas. "Ze weten het meestal wel dat het niet mag, maar het is niet fijn om alleen te winkelen hé."

Ook in andere winkels merkt het personeel dat ze klanten er soms moeten over aanspreken. In bepaalde andere zaken, zoals juweliers bijvoorbeeld, werken ze vaak op afspraak. Het dragen van het mondmasker wordt op de meeste plaatsen wel goed toegepast.

Onze ploeg van "Het Journaal" ging kijken hoe ze in het Waasland Shopping Center over de nieuwe maatregel denken. Bekijk hieronder het verslag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen