Stad Diest lanceert pendelbus voor marktbezoekers: “Zeker en vast een succes”

Door de coronamaatregelen is de markt van Diest sinds 20 mei verplaatst naar de Kluisbergstraat. Sinds vorige week rijdt er om het half uur een pendelbus om de mensen van het centrum naar de markt te brengen, en dat blijkt een succes. De inwoners zijn alvast enthousiast. 

De coronacrisis heeft voor de marktkramers al heel wat uitdagingen met zich meegebracht. De wekelijkse markt van Diest werd al verplaatst naar de Kluisbergstraat. Daar is meer plaats, waardoor er meer afstand kan gehouden worden tussen de kramen.  Maar voor sommige mensen is het moeilijker om ter plaatse te geraken.  Daarom rijdt er nu om het half uur een elektrische pendelbus die inwoners van het centrum van de stad naar de markt brengt.

De buschauffeur van de pendelbus vindt het alvast een succes: “Voor mensen die echt slecht te been zijn en die gewend zijn dat de markt gewoon aan hun voordeur staat, is dat zeker en vast een pluspunt.” Ook de inwoners van Diest reageren positief. Vorige week waren er 60 gebruikers en ook vandaag werd de pendelbus warm onthaald. “Ik vind dat een heel goed initiatief. Zolang als ik kan, kom ik naar de markt en zal ik de pendelbus gebruiken”, aldus een inwoner van de stad Diest.

Meest gelezen