Tweeling Deli en Cécile viert 95e verjaardag in Assenede: “Zie jij nu twee oude mensen voor u, mijnheer?”

In woonzorgcentrum Sint-Jozef in Assenede was het gisteren feest. Deli en Cécile De Baerdemaecker, de oudste tweeling van het Meetjesland, mochten elk 95 kaarsjes uitblazen.

Deli en Cécile De Baerdemaecker, geboren in het jaar 1925, hebben dinsdag in intieme kring hun verjaardag gevierd. De twee zussen zijn al sinds het begin onafscheidbaar. “We hebben altijd hetzelfde gedacht. Alleen hebben we gelukkig niet voor dezelfde man gekozen”, lacht Deli. Ze delen dan weer wel dezelfde trouwdag. “Deli zei, ik ga trouwen. Dan trouw ik ook, reageerde ik”, vertelt Cécile. “We zijn op dezelfde dag getrouwd. De pastoor wou ons twee keer doen betalen, terwijl er maar één viering was. We moesten 400 frank leggen in plaats van 200. Natuurlijk hebben we niet betaald.”

Corona

Het was dinsdag een bescheiden feestje en volledig coronaproof. “Ik heb het gehad en heel diep gezeten”, zegt Cécile. “De dokters vreesden het ergste. Tot ik zei: 'Kom, ik geef je een schop in je gat. Je kunt hier niks doen.' En corona is het afgebold,” lacht Cécile. “Geen dag ging voorbij dat we elkaar niet zagen. We zijn onafscheidelijk, waren altijd samen en plots werden we twee maanden gescheiden van elkaar. Ik heb heel veel verdriet gehad, omdat ik niet bij mijn zus mocht. Maar ik ben zo dankbaar dat ze er nog is.” Op naar de 100 dan maar? “Ja, ik wil 100 jaar worden”, zegt Cécile resoluut. “Als jij 100 wil worden, dan wil ik dat ook”, reageert Deli. “Dan gaan we samen voor 100, hé.”

kasto80

Meest gelezen