Dienstenbedrijf Acerta vreest terugval horecapersoneel: "Het einde is nog niet in zicht"

Nu de coronamaatregelen opnieuw zijn verstrengd, vreest dienstenbedrijf Acerta opnieuw voor een terugval van het horecapersoneel in Vlaams-Brabant. Het personeel heeft het in de maanden maart en april zwaar te verduren gekregen, en het einde is nog niet in zicht.

Toen corona in maart uitbrak, moest de horeca sluiten. Cafés en restaurants in Vlaams-Brabant werden zwaarder getroffen dan hotels en andere verblijfsaccommodaties. De helft van het vast horecapersoneel is in juni nog altijd tijdelijk werkloos, jobs zijn gehalveerd, er zijn geen flexi-jobbers meer en de helft minder jobstudenten, meent het dienstenbedrijf.

Met de heropstart van de horeca ging het nochtans iets beter, al was de tewerkstelling nog steeds ondermaats. "Door de maatregelen in de provincie goed na te leven, kan hopelijk een terugval van het personeel voorkomen worden", zegt Patrick Demuylder van Acerta Vlaams-Brabant. "Met de heropflakkering van het coronavirus, merken we dat er een enorme terugval is. Zeker in het Antwerpse, waar bijkomende maatregelen zoals het vervroegen van het sluitingsuur nodig waren op vlak van veiligheid."

De horeca in Antwerpen zal het moeilijk krijgen zegt Demulder, maar hij hoopt dat dit in Vlaams-Brabant voorkomen kan worden.

Meest gelezen