Belga Image

Alarmpeil bereikt in Genk: "Cijfers stijgen snel en we moeten alert zijn", waarschuwt burgemeester

In Genk zijn afgelopen week officieel 19 mensen met het coronavirus besmet. Omgerekend zijn er dat 29 op 100.000 inwoners. Daarmee heeft de stad de waarschuwingsdrempel van 20 overschreden en is hij daarom extra alert. “We zijn ongerust en voorzichtig”, zegt burgemeester Wim Dries (CD&V). 

"Genk zit in de top 5 in Limburg ondertussen en dus moeten we zeer alert zijn", zegt burgemeester Dries.

Een aantal besmettingen is gelinkt aan families van Turkse origine

Wim Dries, burgemeester Genk

In Genk komt een aantal van de besmettingen via families uit buurgemeenten. "Een aantal besmettingen is gelinkt aan families van Turkse origine, over de gemeentegrenzen heen", zegt de burgemeester. "Zij zijn daar ook over gecontacteerd om in quarantaine te gaan, zodat die besmettingen niet verder gaan."

Vooral jongeren zijn besmet tijdens tweede golf

Net als op vele andere plaatsen, zijn er ook in Genk nu veel meer jongeren besmet met het coronavirus, zegt burgemeester Wim Dries: "35 à 40 procent van de besmettingen zit bij de jongere bevolking, en dat is toch wel een grote stijging ten opzichte van de eerste golf in april en mei."

Meest gelezen