Brugge schrapt nu ook alle lokale evenementen in augustus

De stad Brugge schrapt vanaf zaterdag tot eind augustus alle kermissen, rommelmarkten en buurt- en straatfeesten. De stad past daarmee de nieuwe coronaregels van de nationale veiligheidsraad toe. Ook de gidsbeurten moeten voortaan met een kleinere groep, het dragen van een mondmasker in een taxi wordt verplicht en zomerbars mogen geen muziek draaien.

Concreet worden de bij benadering 200 kermissen, rommelmarkten en buurt- en straatfeesten in de maand augustus geschrapt.  De nieuwe maatstaf is de regel van vijf, zegt waarnemend burgemeester Pablo Annys (SP.A).

"Die regel van vijf, het verkleinen van de sociale bubbel en het maximumgetal van 10 mensen tijdens een activiteit vormen de basis voor onze lokale maatregelen. We verplichten voortaan ook het mondmasker voor de chauffeur en alle passagiers in een taxi. De gidsbeurten worden verkleind tot maximaal tien personen, en alle kermissen, buurt- en straatfeesten zijn voor de hele maand augustus verboden. Ook muziek (extra optredens enz.) op bepaalde evenementen en bij de zomerbars is verboden".

Mondmasker

Eerder was het mondmasker al verplicht in de binnenstad en op de zeedijk van Zeebrugge. Neem altijd een mondmasker mee, klinkt het in Brugge. Zo kan je het ook opzetten wanneer het buiten het centrum druk wordt.

Meest gelezen