Facebookpagina Chiro Waarloos

Chiro van Waarloos dan toch niet welkom in Zedelgem

De Chiro van Waarloos mag dan toch niet op kamp in Zedelgem. Dat heeft de burgemeester van Zedelgem, Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw), beslist. Aanvankelijk wilden de chiroleden op kamp in de Kempen, maar door de strengere coronamaatregelen in het Antwerpse mocht dat niet meer. Daarna zouden ze in Zedelgem op kamp gaan, maar ook dat mag niet doorgaan.

"Het zijn bijzondere tijden met die corona in de lucht", zegt Zedelgems burgemeester Annick Vermeulen. "De gezondheid van onze burgers gaat momenteel voor op alles. Ik heb vernomen dat binnen de Chiro van Waarloos eerder al besmettingen waren met het coronavirus. Ik ben verantwoordelijk om mijn inwoners te beschermen en wil geen risico's nemen, vandaar dat ik die chirogroep geen toestemming geef om in Zedelgem op kamp te komen."

"Ik weet dat het een teleurstellend antwoord is voor die jeugdbeweging", geeft de burgemeester toe. "We weten allemaal dat er veel voorbereiding kruipt in het organiseren van een kamp. Gelukkig kunnen ze in hun regio wel nog op kamp gaan."

Meest gelezen