Facebookpagina Chiro Waarloos

Chiro Waarloos organiseert kamp op eigen terrein, omdat ze nergens anders welkom zijn

De Chiro van Waarloos, bij Kontich, gaat deze zomer op kamp op haar eigen terrein. Normaal gingen ze op kamp in Lille, maar daar waren ze niet meer welkom omdat eerder deze maand enkele leden positief hadden getest op het coronavirus. Ze vonden een nieuw terrein in Zandhoven en later in Zedelgem, in West-Vlaanderen, maar ook daar zijn ze niet langer welkom.

De Chiro van Waarloos trok normaal deze zomer op kamp naar het Kempische Lille. Maar eerder deze week kregen ze te horen van de burgemeester van Lille, Marleen Peeters (N-VA), dat ze daar niet meer welkom waren. Ze was ingelicht door de burgemeester van Kontich, waarvan Waarloos een deelgemeente is, dat vier leiders en één lid eerder deze maand positief hadden getest op het coronavirus. Uit angst voor besmettingen annuleerde burgemeester Peeters het Chirokamp in haar gemeente.

Het is een leuke groep met veel verantwoordelijkheidszin. Je kan er goede afspraken mee maken

Bart Seldeslachts (N-VA), burgemeester van Kontich

“Ik heb inderdaad de burgemeester ingelicht, omdat dat mijn verantwoordelijkheid is”, zegt Bart Seldeslachts (N-VA), burgemeester van Kontich. “Maar ik heb wel verteld dat het een leuke groep is met veel verantwoordelijkheidszin. Je kan er goede afspraken mee maken en ze hadden zelfs draaiboeken gemaakt om volledig coronaproof te zijn. Bovendien gingen de besmette personen niet mee op kamp.”

In allerijl zocht de Chirogroep een nieuwe kampplaats. Eerst werd dat een terrein in Zandhoven, in de provincie Antwerpen, en later in Zedelgem, in West-Vlaanderen. Maar ook op deze twee kampterreinen waren de Chiroleden uit Waarloos niet langer welkom.

Triest

“Dat is natuurlijk triest, want ze hadden er zo naar uitgekeken”, vertelt burgemeester Seldeslachts. Om het kamp toch te laten doorgaan, besloot de gemeente samen met de Chiroleiding om het kamp dan maar op hun eigen terreinen te organiseren.

Meest gelezen