Archieffoto

Dit weekend naar het strand in Oostende? Reserveren sterk aangeraden

Als je 1 van de komende 4 dagen naar het strand wil in het centrum van Oostende, dan moet je je daarvoor opnieuw aanmelden. Het is de tweede keer deze zomer dat de stad het aanmeldingssysteem activeert. Je plekje reserveren is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt.

Reserveren is enkel nodig voor de 3 drukste stranden van Oostende. Het gaat om de stranden vanaf het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. Het is nog maar de tweede keer dat Oostende het aanmeldingssysteem activeert. Dat gebeurde vorig weekend ook al, toen veel mensen een verlengd weekend hadden voor de nationale feestdag.

Tijdens het verlengde weekend viel het weer wat tegen en dat liet zich onmiddellijk merken in de aanmeldingscijfers. Maar de komende 4 dagen wordt het erg warm en zijn er al een pak meer reserveringen. Gisteren hadden zich al meer dan 12.000 mensen aangemeld. Op de 3 stranden samen is er elke dag plaats voor 15.000 mensen.

Hoe reserveren?

Je plekje reserveren op het strand is gratis en kan online op de website van de stad Oostende. Daar kan je ook zien of het nodig is om je aan te melden of niet. Je bent ook welkom in de toerismekantoren en op het nummer 0800 62 167.

Stad Oostende

Meest gelezen