gemeente Overijse

Een Buitengewone Zomer in de bubbel voor Overijse

De Buitengewone Zomer in Overijse gaat door. De formules van de activiteiten worden aangepast aan de bubbels van vijf personen, zodat ze toch kunnen doorgaan. Enkel de kermis van Overijse zal dit jaar niet plaatsvinden.

Hoewel de meeste evenementen vanwege het coronavirus afgelast worden, kunnen de geplande activiteiten van een Buitengewone Zomer in Overijse doorgaan. Elke inwoner van Overijse kreeg een agenda gevuld met activiteiten die tot 19 augustus lopen. Deze activiteiten kunnen nog steeds doorgaan, maar krijgen een aangepaste formule vanwege het coronavirus. “De quiz zal blijven doorgaan, maar in plaats van dat je met vijf gelijk welke personen mag, zullen het nu vijf mensen zijn uit je vaste bubbel waarmee je kan komen quizzen”, zegt Inge Lenseclaes, burgemeester van Overijse. Ook de picknick zal doorgaan, maar enkel in de vaste bubbel. “Het is wel de bedoeling dat je met je vaste bubbel naar de picknick komt en niet zomaar met tien mensen die uit je vriendenkring zijn en die niet behoren tot je vaste bubbel. Op die manier kunnen we toch nog de activiteiten die aangekondigd waren in de kalender laten doorgaan”, aldus Lenseclaes.

Geen kermis

Het enige evenement dat Overijse in de huidige kalender schrapt, is de jaarlijkse kermis. “Het is heel moeilijk om daar controle te doen en de veilige afstand te behouden”. De burgemeester vindt het heel jammer voor de mensen van de kermis, maar kan onmogelijk inschatten hoeveel mensen daar naartoe komen. Ook de activiteiten die nog in aanvraag waren, zoals een ‘druivenrun’, zullen niet doorgaan.

Meest gelezen