Eerste avond met avondklok in Antwerpen

In de provincie Antwerpen moest gisterenavond iedereen voor een eerste keer thuis blijven tussen 23.30 uur en 6 uur. De maatregel geldt tot eind augustus, en het is de bedoeling om zo de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Cafégangers reageren met veel begrip, “Als we nu kijken naar de cijfers lijkt me dit een zeer verstandige beslissing”.

De cafés en restaurants sloten om 23 uur de deuren en de klanten hadden daar begrip voor. “Voor mij is het geen enkel probleem. Ik lig ‘s nachts liever in mijn bed”, vertelt een jongedame. Een vriendin vult aan, “Ik heb er alle begrip voor en wat het voor ons betreft vraagt het niet veel moeite.”

"Beter drie weken geleden al ingevoerd"

Een man vindt dat de avondklok te laat is ingevoerd. “Ik heb het gevoel dat de maatregelen nu extra verstrengd zijn om eigenlijk te gaan controleren wat we drie weken geleden al hadden moeten doen.” Voor dringende verplaatsingen, bijvoorbeeld om naar je werk te gaan, mag je 's nachts wel buiten komen in Antwerpen.

Meest gelezen