Eind goed, al goed: gestolen teddybeer met spraakbericht van overleden moeder is terecht

Mara Soriano uit de Canadese stad Vancouver werd eind vorige week het slachtoffer van een diefstal. Tijdens de verhuis naar een nieuw appartement werden niet alleen een iPad en een aantal verzekeringspapieren gestolen, maar ook een knuffelbeer die een wel erg speciale betekenis voor de 28-jarige vrouw had. De beer was immers een cadeau van haar moeder, bij wie in 2007 kanker werd vastgesteld. Zij gaf het pluchen dier in december 2017 aan haar dochter om haar, ook na haar dood, te doen herinneren aan hun unieke band. Dat gebeurde door de beer te laten 'praten' via een opnamebandje in diens buik en door hem kleren te doen dragen die ook zij graag droeg. In juni 2019 stierf moeder Marilyn. Met de hulp van sociale media, inclusief die van een aantal beroemdheden, werden Mara en haar beer zopas opnieuw verenigd.

De teddybeer werd dus eind vorige week gestolen tijdens de verhuis van de jonge vrouw. Een plaatselijke journaliste hoorde van de diefstal en van het belang van de beer voor Mara, waarna ze besloot mee te helpen met de zoektocht naar de beer en het verhaal via haar Twitteraccount deelde.

Verschillende beroemdheden, zoals acteurs Ryan Reynolds en Zach Braff, comedian Dan Levy en presentator George Stroumboulopoulos, sprongen mee op de kar en er werd zelfs een beloning van 5.000 dollar aan gekoppeld.

Afgelopen dinsdagavond werd Mara dan met haar beer herenigd, zo vertelde ze op nieuwswebsite CTV News: "Ik lieg niet als ik zeg dat ik wel wat van mijn melk ben. Toen de beer uit de zak gehaald werd, stond ik te trillen op mijn benen. Ik ben beginnen wenen en heb hem stevig in mijn armen genomen. Om hem daarna niet meer los te laten."

"Het is allemaal zo surrealistisch wat er gebeurd is. Ik ben via mail gecontacteerd door iemand, zonder dat hij veel details losliet. Daarom was ik eerder sceptisch dat het om mijn beer zou gaan. We hebben dan toch afgesproken op ‘een veilige plaats’, samen met een journalist. Plots daagden daar 2 personen op die me een zak overhandigden. Ik heb dan de inhoud gecontroleerd en de beer leek nauwelijks aangeroerd te zijn geweest. Enkel zijn bril was verdwenen. Maar daarvan kan ik wel een kopie gaan halen in de winkel. En er was wat modder op zijn kleren. Maar die kan ik wel wassen."

"De 2 personen vertelden me dat ze de man die de beer gestolen had kenden. Ze hadden hem op de bewakingsbeelden herkend. Hij zou zonder problemen de beer aan hen teruggegeven hebben." 

"Nee, ik kan nog steeds niet geloven wat me allemaal de afgelopen periode overkomen is", besloot Mara Soriano alvast.

Meest gelezen